Jaki konkretnie cel? Rzeźba czy masa?Białka tyle nie potrzebujesz, więc proch możesz wywalić. Poza tym co to jest za jajecznica z odżywką Białkowo? Jak wstawiasz posiłki to wstaw poszczególne produkty a nie gotowe Dania
[...] proste dania typu "doprawić mięso i do piekarnika" na kilka dni do przodu, tak samo ryż czy jajka możesz ugotować na zapas, spokojnie na pół tygodnia albo i lepiej. Do tego gotowe produkty typu mozzarella, Skyr, serek wiejski czy wędzone ryby. Każdy tu chodził do szkoły, także nikt nie uwierzy, że uczysz się po kilka godzin dziennie od południa [...]
[...] proste dania typu "doprawić mięso i do piekarnika" na kilka dni do przodu, tak samo ryż czy jajka możesz ugotować na zapas, spokojnie na pół tygodnia albo i lepiej. Do tego gotowe produkty typu mozzarella, Skyr, serek wiejski czy wędzone ryby. Każdy tu chodził do szkoły, także nikt nie uwierzy, że uczysz się po kilka godzin dziennie od południa [...]
W weekend zrób sobie dania, które będziesz mógł zamrozić i tylko odgrzewać sobie w danym dniu. Dzięki temu już w ciągu tygodnia roboczego nie będziesz musiał się męczyć przyrządzaniem - wyciągasz z zamrażarki, wrzucasz do garnka/na patelnię/do piekarnika, ewentualnie jeszcze ryż i gotowe. :)
Gotowe dania wstawialem dlatego, ze stworzylem je na podstawie kalkulatora kalorii i tak bylo latwiej. Teraz zalaczam kolejny przykladowy dzien z uwzglednionymi poprawkami. Czy dac sobie spokoj z rekompozycja i zaczac po prostu redukcje na poziomie 2500 kcal? Około tyle mi wychodzi po odjeciu 10% od dziennego zapotrzebowania. A co do treningu to [...]
[...] ją do fitatu, produkty podane są przed obróbką termiczną, zatem dzielone porcje również (które są w następnym kroku dodawania potrawy). Ja natomiast danie dzieliłem już gotowe (po obróbce) na porcję. Przy założeniu, że w garnku mam 2 kg mięsa, 2 kg warzyw przed obróbką, to po już będzie po około 1,5 kg. W fitatu dodawałem załóżmy 250 g [...]
[...] związanej z ich konsumpcją. Śmieciowe jedzenie jest również łatwo dostępne, stosunkowo tanie i popularne, a także uzależniające. Gdy zaczniesz jeść fast foody, słodycze i gotowe dania, ciężko będzie Ci z nich zrezygnować. Zastanów się jednak, czy warto za tę wygodę płacić zdrowiem i dobrym samopoczuciem? Wysoko przetworzone produkty, ubogie w [...]
[...] hulaszczy i rozpustny. Co weekend wpadało sporo alkoholu i fastfoody tak z 15x w miesiącu nawet, a jak nie fastfoody to coś na szybko. Jakies pizzerynki, hałki drożdzówki, gotowe dania, chipsy, słodycze etc. Obecnie od sierpnia jestem na redukcji, odstawiłem alkohol prawie całkowicie (raz na weselu tylko piłem) i zero fastfoodów, słodyczy, [...]
Tak wiem , mieszkam tu już 4 lata i porównując do pl , gotowych produktów jest od groma , od zup po gotowe całe dania :D Głównie chodzi mi o takie szejki białkowe na maślance czy jogurtach ,mlekach , czy to może.lezec max do 2 dni . Wiadomo na każdym posiłku jest etykieta w.jakich warunkach to należy przetrzywac i tam by pisało temp 3-8stopni [...]
Ty kupujesz gotowe/jedzenie / sam robisz / ktos ci robi ? Bo ciagle fajne dania wklejasz moje potrawy to dwie opcje na slodko = slodzik plus bialko do miesa = sos chili/bbq i tak codziennie nie chce mi sie robic samemu stad moje pytanie hehe
Jeśli chodzi o jakieś gotowe dania to nic nie moze iść, na czymś trzeba zbudować podstawy działalności, Poza tym gotowe dania wyjdą Cię drożej niż jakbyś miał sam je zrobić w tym samym składzie. Będziesz miał np 50 kliewntów i co kupisz 50 sztuk kremu marchewkowego, to są spore pieniądze, u nas w lidlu taki kre coś w granicy 5 zł czyli masz już [...]
Dlaczego bycie "eko" jest tak modne? W dzisiejszych czasach coraz więcej osób myśli o tym, co dostaje się do ich organizmu, skąd pochodzi żywność, którą spożywają i jakie są tego konsekwencje. Żywności ekologicznej nie znajdziemy w każdym sklepie, aczkolwiek coraz więcej z nich, reagując na potrzeby konsumentów, stara się zorganizować oddzielny [...]
[...] Koniecznie przed wyjściem do sklepu na większe zakupy, przygotuj listę produktów, których potrzebujesz. Wcześniej zaplanuj wstępnie, jakie dania planujesz spożywać w kolejnych dniach i ile produktów do ich przygotowania potrzebujesz. Pomocne mogą okazać się gotowe plany dietetyczne, które z góry narzucają nam określone produkty i ich ilość.
Niektórzy „guru YouTube” (np. Thomas Delauer) sugerują, iż niewystarczająca podaż soli w diecie jest przyczyną odkładania się tłuszczu w tułowiu (m.in. tłuszcz podskórny i wisceralny). Jest to kompletna bzdura, bo we współczesnym świecie niezwykle ciężko jest ograniczyć podaż chlorku sodu. Jakie efekty przyniosło zmniejszenie ilości soli w [...]
Produkty należy wrzucać każdy z osobna, przed ich obróbką, a nie gotowe dania. Wrzuć jeszcze raz rozpiskę diety w prawidłowy sposób. Najlepiej jakbyś wrzucił od razu kilka dni, po to, aby zobaczyć jak wygląda urozmacenie Twojej diety. https://potreningu.pl/articles/914/dlaczego-dieta-powinna-byc-urozmaicona Masz zdecydowanie zbyt mało warzyw. [...]
Zdecydowanie produkty należy wrzucać przed ich obróbką, każdy z osobna, a nie gotowe dania. Na chłopski rozum, łatwo dojść do wniosku, że wpisując jajecznicę nigdy nie będziesz wiedział ile tak naprawdę masz w posiłku tłuszczów użytych do smażenia. Parówki to produkt mocno przetworzony. Jak zjedz okazyjnie, to ok, jednak nie jako stałe źródło [...]
Korzystam a aplikacji fitatu. Mam tam gotowe skomponowane posiłki i przepisanie tego na potreningu jest problematyczne, co więcej ciężko umieścić dzień posiłków na jednym zdjęciu. Są jakieś wygodniejsze sposoby na wstawianie zdjęć? Edit : znalazłem, zamieszczam niżej Na śniadanie jem głownie płatki owsiane/jaglane, z nabiałem serek wiejski/skyr, [...]